2013. március 26., kedd

A Nyári Intenzív Fejlesztés egyedülálló eleme


Szupra – modális – transzformációs foglalkozás ©



Ez a programunk saját "találmány", kizárólag a 60 órás Nyári Intenzív Fejlesztés keretei között érhető el, 4 héten keresztül, minden hétköznap 45 percben. A szupra – modális – transzformációs foglalkozás egy egyedülálló projekt, mely szorosan illeszkedik a Nyári Intenzív Fejlesztés tematikájához, megerősíti, összehangolja, és rugalmasan alkalmazhatóvá teszi a többi foglalkozáson elsajátított képességeket, ismereteket.


Ezen a foglalkozáson ötvözünk minden képességterületet és minden ismeretet; rávilágítunk az összefüggésekre; aktivizáljuk az összes érzékszervet; kipróbáljuk az észlelés különböző formáit. Összekapcsolunk érzékelést, gondolkodást, kommunikációt, viselkedést, alkotást, megismerést. Megtapasztaljuk, hogy a már megtanultakat hogyan lehet egy új, ismeretlen területen sikeresen alkalmazni.


A projekt keretei közt felépítünk egy kis szeletet a világból. Közben észrevétlenül gyakoroljuk a tájékozódást térben, időben, síkban. Megismerjük a naprendszerünk érdekességeit, és Földünk jellegzetességeit. Megtanuljuk az égtájakat, hallunk hurrikánokról, vulkánokról, környezetvédelemről, földrengésről, kontinensekről. Kipróbálunk, ki jut ki a labirintusból, ki találja meg a térképen a keresett helyszínt egy izgalmas történet nyomán. Használjuk az összes érzékszervünket; bekötött szemmel kutatunk kincsek után, játszunk illatokkal, ízekkel, hangokkal. Belebújunk más bőrébe, történetet írunk, színdarabot rendezünk, plakátot tervezünk. Benépesítjük a „földünket”, megalkotjuk saját magunkat és környezetünket. Közben megismerünk érdekes állatfajokat, furcsa népszokásokat. Találós kérdéseket fejtünk meg és tudós – vetélkedőkben veszünk részt. Keressük a hasonlóságokat, azonosságokat, különbözőségeket. Összehasonlítunk és elemzünk, halmazokat alkotunk és bővítjük a tartalmukat. Készítünk házakat, hidakat, autókat, állatokat, és mindent, ami teljesebbé és színesebbé teszi a világunkat.

Minden évben a gyerekek igényeihez és érdeklődéséhez alakítjuk a programot, így mindenki számára élvezetes, izgalmas és hasznos foglalkozást szeretnénk biztosítani, akár több, egymást követő évben is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése